×

LingQをより快適にするためCookieを使用しています。サイトの訪問により同意したと見なされます クッキーポリシー.


image

2019 Farda, Jun 4 3

Jun 4 3

آقای علوی یکی از راه هایی که دولت در پیش گرفته تا از تأثیرات منفی افزایش خط فقر بکاهه اینه که مجددا بیاد منابع رو توزیع کنه، یارانۀ نقدی بده، بسته های معیشتی بده، چقدر موفق بوده این سیاست؟

این سیاست ها موفق نیست به دلیل اینکه خود دولت دارای کسر بودجۀ شدیدی است. و به جای اینکه اون بودجه ای رو که در دسترس داره خرج سرمایه گذاری ایجاد اشتغال بکنه، به این روش های عوام گرایانه متوسل می شه. و سعی می کنه با به هر حال توزیع پول با پخش پول اون اثرات دردناک فقر و شمار افزایش شمار فقرا رو جلوی اون رو بگیره. منتهی این به اصطلاح سیاست ها نیم تونه مشکل فقر رو به شکل ریشه ای حل کنه. بلکه اون رو پنهان می کنه یا اون اثر دردناکش رو تا حدی ازش می کاهه.

سوال دیگر آقای علوی این هستش که برای اینکه خانواده ها رو از این خط فقر نجات بدیم، از این سقوط به تلۀ فقر نجات بدیم چه اقداماتی رو به ویژه دولت و حاکمیت می تونه انجام بده؟

دولت چیز پنهانی نیست. مانند سایر کشورها سایر دولت ها باید اون منابع خودش رو متمرکز بکنه رو امور سازنده. سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی، در صنایع، صنعت و به هر حال اموری که اشتغال ایجاد بکنه، صادرات رو افزایش بده و در نتیجه با ایجاد اشتغال و بهبود زندگی مردم رو رقم بزنه. اما چند مشکل اینجا وجود داره. یکی مسئلۀ به اصطلاح اون بودجۀ دولته که یک بودجۀ رانتیه. از اون جهت که نگاه حاکمیت یه نگاه فرقه ایه این منابع نه بر اساس نیازهای جامعه یا مشکلات جامعه بلکه بر اساس اولیت های فرقه ای حاکمیت مثل فرضاً نهادهای رنتی یا فرضاً خرج این منابع در سایر کشورها برای ایجاد کشمکش و تنش مصرف می شه.

منتهی تنها این مشکل نیست. به یاد بیاریم که رانت های تحت نظر رهبر حکومت ایران به هر حال بین شصت تا هفتاد درصد یا معافیت مالیاتی دارند یا فرار مالیاتی دارند. و این باعث می شه که منابع بودجه چندان نباشه که بشه صرف سرمایه گذاری بشه، اشتغال ایجاد بکنه، رشد اقتصادی رو ایجاد بکنه و در نتیجه به هر حال مشکل حل بشه. بنابراین در کوتاه مدت باز بنا به گفتۀ مرکز پژوهش های مجلس چنین امکانی وجود نداره که این مشکلات حل بشه.

خیلی متشکرم احمد علوی کارشناس مسائل اقتصادی همراه ما بودند. اما بپردازیم به آخرین تحولات در آمریکا تظاهرات هایی که در پی مرگ جورج فلوید شهرورند سیاهپوست آمریکایی در مینیاپولیس همچنان در بیست و چهار ساعت گذشته هم ادامه پیدا کرده. همکارم کیان معنوی گزارش می ده.

دادستان ها در ایالت مینه سوتا روز چهارشنبه در راستای تحقق بخشیدن به یکی دیگر از خواسته های اصلی معترضان جهت اجرای عدالت، سه افسر پلیس دیگر را که در صحنۀ دستگیری جورج فلوید حضور داشتند به دستیاری و همکاری در قتل درجه دوم متهم و بازداشت کردند. اتهامی که قتل از نوع درجۀ سوم طبقه بندی می شود و حداکثر مجازات آن تا بیست و پنج سال زندان است. و دادستان ها همچنین اتهام افسر پلیسی که زانوی خود را بر گردن جورج فلوید گذاشته بود را به قتل درجه دو تغییر دادند. این تهام می تواند در صورت اثبات به مجازاتی برابر با حداکثر چهل سال زندان بیانجامد.

کیت الیسون دادستان کل ایالت مینه سوتا روز چهارشنبه از تفهیم اتهام و بازداشت Tou Thao سی و چهار ساله J. Alexander Kueng بیست و شش ساله و Thomas Laneسی و هفت ساله، سه افسر حاضر در جریان دستگیری جورج فلوید خبر داد. دادستان کل ایالت مینه سوتا اعتراضات سراسری را که بخاطر مرگ فلوید آغاز شده اقدامی نمادین و ضروری خواند و قول داد که عدالت را برای فلوید دنبال کند. چهار مأمور پلیس به دنبال مرگ جورج فلوید هفتۀ گذشته از کار برکنار شدند. بنا بر گزارش ها با وجود استقبال معترضان از این تصمیم دادستانی تظاهرات چهارشنبه شب برای هشتمین شب متوالی در شهرهای مختلف ایالات متحده ادامه یافت. و معترضان خواهان تغییرات عمیق تری در روش های پلیس و مسائل نژادی شدند.

در همین حال Mark Esper وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه با تأکید بر اینکه دولت فدرال و نیروهای مسلح پلیس و ارتش برای اجرای قانون اساسی آمریکا تلاش خواهند کرد، گفت با اجرای مقررات موسوم به قانون شورش که به رئیس جمهور اجازه می دهد برای فرو نشاندن اعتراضات در این کشور نیروهای ارتش را اعزام کند در حال حاضر موافق نیست. و گفت این اقدام باید به عنوان آخرین گزینۀ ممکن صورت گیرد. با این همه ساعاتی بعدKayleigh McEnany سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که اگر رئیس جمهوری ضروری بداند به قانون شورش متوسل خواهد شد.

پیش تر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به تداوم اعتراضات در شهرهای مختلف آمریکا و در پی به خشونت کشیده شدن این تظاهرات در نقاط مختلف، به فرماندارن ایالت ها هشدار داده بود که اگر نتوانند با استفاده از نیروهای گارد ملی شرایط را کنترل کنند، برای ایجاد نظم و آرامش ارتش را به میدان خواهد آورد. قانون شورش که در سال هزار و هشتصد و هفت در آمریکا به تصویب رسید آخرین بار در سال هزار و نهصد و نود و دو و در واکنش به شورش های شهر لس آنجلس به اجرا در آمد.

اعتراضات سراسری به ویژه در طول روز چهارشنبه هرچند تا حد زیادی صلح آمیز گزارش شد، اما در برخی شهرها با غارت، تخریب اماکن تجاری و خودروها و مقاومت شدید پلیس روبرو شد. پلیس نیویورک چهارشنبه شب تلاش کرد جمعیت معترضینی را که با وجود مقررات آمد و شد شبانه به خیابان ها آمده بودند. و در برخی نقاط اقدام به غارت و تخریب فروشگاه ها و ساختمان ها کردند، متوقف کند. در واشنگتن معترضات تظاهرات مسالمت آمیز را تحت نظر نیروهای فدرال برگزار کردند. روز چهارشنبه همچنین خبرها حاکی از مرگ حداقل دوزاده نفر و زمی شدن تعداد زیادی از نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان در جریان خشونت در شهرهای مختلف بود. اما جزئیاتی از این اخبار هنوز منتشر نشده است. شبکۀ خبری سی ان ان نیز از بازداشت حدود ده هزار تن گزارش داده است.

صدای ما را از مجلۀ نیمروزی رادیو فردا می شنوید.

در ادامۀ مجلۀ نیمروزی همراه می شیم با همکارم بیتا بختیاری از بخش شبکه های اجتماعی. بیتا چه موضوعی رو انتخاب کردی؟

سمیرا موضوعی رو که برای امروز انتخاب کردم سفر تعدادی از نماینده های مجلس به غیزانیۀ اهوازه که چندی پیش اعتراض هایی نسبت به وضعیت آب آشامیدنی در این منطقه رخ داده بود. تعداد نماینده هایی که به این شهر سفر کردند نماینده های در واقع جنوب ایران نیستند. از حوزه هایی مثل تهران، تبریز یا سمنان به مجلس راه پیدا کردند. و همین باعث شده که کاربران این رفتار اون ها رو یک رفتار تبلیغاتی ارزیابی کنند و بهش اعتراض کنند.

از جمله نظم الدین موسوی نمایندۀ تهران این موضوع رو در توئیتر خودش نوشته و گفته که بر اساس وعده های استاندار تا دو هفتۀ دیگه آب به این منطقه خواهد رسید. امیرعلی صفا صدای منو دارید؟

بله بیتا جان صدای شما رو داریم.

بله. امیرعلی صفا نوشته دستتون درد نکنه که سفر کردین. ولی این دو هفته رو از همون روز اول مسئولان استان اعلام کرده بودند. برادر موسوی این قدر برای دستاوردسازی عجله نداشته باش. هادی محمدی هم نوشته واقعا این نتیجۀ سفر شما بود؟ اینا رو که هفتۀ قبل استاندار و مسئولین استان خوزستان گفته بودند. واقعا نیاز بود شما اونجا برید؟ خوزستان نماینده در مجلس نداره؟ اصولاً پس چرا هر منطقۀ کشور دارای یک نماینده هست در مجلس شورای اسلامی؟ کیومرث هم معتقده اگه شما با انجام پروژه های عمرانی آشنا باشید باید بدونید دو هفته زمان رفع این پروژه های تمام شده است. پس این همه هیاهو برای به نام خود زدن یک پروژۀ در حال افتتاحه.

علیرضا هم نوشته خسته نباشید. دمتون هم گرم. ولی اون آب آب خوردن نیست. به درد حمام و ظرف شستن می خوره. امیدوارم مشکل آب تصفیه هم حل بشه و دیگه لازم نباشه دبه دستمون بگیریم و بدیم آب تصفیه بخریم. احسان هم نوشته مگه خوزستان نماینده نداره؟ مگه تهران مفت آباد و حلبی آباد و زاغه نشین نداره؟ چرا پول بیت المال رو حرام می کنید و عوام فریبی می کنید؟ برید و به همون اقلیتی که در تهران بهتون رای دادند حداقل برای اون ها کار کنید و شو آف نکنید. البته خوب وقت من تمامه سمیرا.

بله بله بیتا جان فرصتی نیست. متشکرم از تو بیتا بختیاری.

خواهش می کنم.

همکار رادیو فردا در بخش شبکه های اجتماعی بودند. نگاهی داشتند به واکنش ها. سپاسگزارم از شما همراهان رادیو فردا که در مجلۀ نیمروزی امروز پنج شنبه پانزدهم خرداد من رو همراهی کردید.

Jun 4 3 4. 3. Juni June 4 3 4 giugno 3

آقای علوی یکی از راه هایی که دولت در پیش گرفته تا از تأثیرات منفی افزایش خط فقر بکاهه اینه که مجددا بیاد منابع رو توزیع کنه، یارانۀ نقدی بده، بسته های معیشتی بده، چقدر موفق بوده این سیاست؟ Mr. Alavi, one of the ways the government has taken steps to reduce the negative effects of increasing the poverty line is to redistribute resources, provide cash assistance, and provide livelihood packages. How successful has this policy been?

این سیاست ها موفق نیست به دلیل اینکه خود دولت دارای کسر بودجۀ شدیدی است. These policies are not successful because the government itself has a huge budget deficit. و به جای اینکه اون بودجه ای رو که در دسترس داره خرج سرمایه گذاری ایجاد اشتغال بکنه، به این روش های عوام گرایانه متوسل می شه. And instead of spending the available budget on investment to create jobs, these populist methods are resorted to. و سعی می کنه با به هر حال توزیع پول با پخش پول اون اثرات دردناک فقر و شمار افزایش شمار فقرا رو جلوی اون رو بگیره. منتهی این به اصطلاح سیاست ها نیم تونه مشکل فقر رو به شکل ریشه ای حل کنه. The end of these so-called policies can solve the problem of poverty in a radical way. بلکه اون رو پنهان می کنه یا اون اثر دردناکش رو تا حدی ازش می کاهه. Rather, it hides it or reduces that painful effect to some extent.

سوال دیگر آقای علوی این هستش که برای اینکه خانواده ها رو از این خط فقر نجات بدیم، از این سقوط به تلۀ فقر نجات بدیم چه اقداماتی رو به ویژه دولت و حاکمیت می تونه انجام بده؟ Mr. Alavi's other question is, what steps can we take to save families from this poverty line, especially the government and the sovereignty, in order to save families from this poverty line?

دولت چیز پنهانی نیست. The government is not a secret. مانند سایر کشورها سایر دولت ها باید اون منابع خودش رو متمرکز بکنه رو امور سازنده. Like other countries, other governments must focus their resources on constructive issues. سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی، در صنایع، صنعت و به هر حال اموری که اشتغال ایجاد بکنه، صادرات رو افزایش بده و در نتیجه با ایجاد اشتغال و بهبود زندگی مردم رو رقم بزنه. Investing in construction projects, in industries, in industry, and in any case, in matters that create employment, increase exports and, as a result, create jobs and improve people's lives. اما چند مشکل اینجا وجود داره. یکی مسئلۀ به اصطلاح اون بودجۀ دولته که یک بودجۀ رانتیه. One is the so-called government budget issue, which is a rent-seeking budget. از اون جهت که نگاه حاکمیت یه نگاه فرقه ایه این منابع نه بر اساس نیازهای جامعه یا مشکلات جامعه بلکه بر اساس اولیت های فرقه ای حاکمیت مثل فرضاً نهادهای رنتی یا فرضاً خرج این منابع در سایر کشورها برای ایجاد کشمکش و تنش مصرف می شه. Because the view of sovereignty is a sectarian view, these resources are used not on the basis of the needs of society or the problems of society, but on the basis of the sectarian priorities of the government, such as rent-seeking institutions or the spending of these resources in other countries.

منتهی تنها این مشکل نیست. This is not the only problem. به یاد بیاریم که رانت های تحت نظر رهبر حکومت ایران به هر حال بین شصت تا هفتاد درصد یا معافیت مالیاتی دارند یا فرار مالیاتی دارند. Recall that rents under the leadership of the Iranian government, in any case, between sixty and seventy percent either have a tax exemption or a tax evasion. و این باعث می شه که منابع بودجه چندان نباشه که بشه صرف سرمایه گذاری بشه، اشتغال ایجاد بکنه، رشد اقتصادی رو ایجاد بکنه و در نتیجه به هر حال مشکل حل بشه. And this means that budget resources are not enough to spend on investment, create jobs, create economic growth, and thus solve the problem anyway. بنابراین در کوتاه مدت باز بنا به گفتۀ مرکز پژوهش های مجلس چنین امکانی وجود نداره که این مشکلات حل بشه. Therefore, in the short term, according to the Parliamentary Research Center, it is not possible to solve these problems.

خیلی متشکرم احمد علوی کارشناس مسائل اقتصادی همراه ما بودند. اما بپردازیم به آخرین تحولات در آمریکا تظاهرات هایی که در پی مرگ جورج فلوید شهرورند سیاهپوست آمریکایی در مینیاپولیس همچنان در بیست و چهار ساعت گذشته هم ادامه پیدا کرده. همکارم کیان معنوی گزارش می ده. My colleague Kian Manavi reports.

دادستان ها در ایالت مینه سوتا روز چهارشنبه در راستای تحقق بخشیدن به یکی دیگر از خواسته های اصلی معترضان جهت اجرای عدالت، سه افسر پلیس دیگر را که در صحنۀ دستگیری جورج فلوید حضور داشتند به دستیاری و همکاری در قتل درجه دوم متهم و بازداشت کردند. Prosecutors in the state of Minnesota on Wednesday, in order to fulfill one of the main demands of the protesters for the implementation of justice, accused and arrested three other police officers who were present at the scene of George Floyd's arrest for second degree murder. اتهامی که قتل از نوع درجۀ سوم طبقه بندی می شود و حداکثر مجازات آن تا بیست و پنج سال زندان است. و دادستان ها همچنین اتهام افسر پلیسی که زانوی خود را بر گردن جورج فلوید گذاشته بود را به قتل درجه دو تغییر دادند. این تهام می تواند در صورت اثبات به مجازاتی برابر با حداکثر چهل سال زندان بیانجامد. If convicted, he could face up to 40 years in prison.

کیت الیسون دادستان کل ایالت مینه سوتا روز چهارشنبه از تفهیم اتهام و بازداشت Tou Thao سی و چهار ساله J. Alexander Kueng بیست و شش ساله و  Thomas Laneسی و هفت ساله، سه افسر حاضر در جریان دستگیری جورج فلوید خبر داد. دادستان کل ایالت مینه سوتا اعتراضات سراسری را که بخاطر مرگ فلوید آغاز شده اقدامی نمادین و ضروری خواند و قول داد که عدالت را برای فلوید دنبال کند. چهار مأمور پلیس به دنبال مرگ جورج فلوید هفتۀ گذشته از کار برکنار شدند. بنا بر گزارش ها با وجود استقبال معترضان از این تصمیم دادستانی تظاهرات چهارشنبه شب برای هشتمین شب متوالی در شهرهای مختلف ایالات متحده ادامه یافت. و معترضان خواهان تغییرات عمیق تری در روش های پلیس و مسائل نژادی شدند.

در همین حال Mark Esper وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه با تأکید بر اینکه دولت فدرال و نیروهای مسلح پلیس و ارتش برای اجرای قانون اساسی آمریکا تلاش خواهند کرد، گفت با اجرای مقررات موسوم به قانون شورش که به رئیس جمهور اجازه می دهد برای فرو نشاندن اعتراضات در این کشور نیروهای ارتش را اعزام کند در حال حاضر موافق نیست. و گفت این اقدام باید به عنوان آخرین گزینۀ ممکن صورت گیرد. He said the move should be made as a last resort. با این همه ساعاتی بعدKayleigh McEnany  سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که اگر رئیس جمهوری ضروری بداند به قانون شورش متوسل خواهد شد. However, hours later, White House spokesman Kayleigh McEnany announced that he would resort to the riot law if the president deemed it necessary.

پیش تر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به تداوم اعتراضات در شهرهای مختلف آمریکا و در پی به خشونت کشیده شدن این تظاهرات در نقاط مختلف، به فرماندارن ایالت ها هشدار داده بود که اگر نتوانند با استفاده از نیروهای گارد ملی شرایط را کنترل کنند، برای ایجاد نظم و آرامش ارتش را به میدان خواهد آورد. قانون شورش که در سال هزار و هشتصد و هفت در آمریکا به تصویب رسید آخرین بار در سال هزار و نهصد و نود و دو و در واکنش به شورش های شهر لس آنجلس به اجرا در آمد.

اعتراضات سراسری به ویژه در طول روز چهارشنبه هرچند تا حد زیادی صلح آمیز گزارش شد، اما در برخی شهرها با غارت، تخریب اماکن تجاری و خودروها و مقاومت شدید پلیس روبرو شد. پلیس نیویورک چهارشنبه شب تلاش کرد جمعیت معترضینی را که با وجود مقررات آمد و شد شبانه به خیابان ها آمده بودند. و در برخی نقاط اقدام به غارت و تخریب فروشگاه ها و ساختمان ها کردند، متوقف کند. در واشنگتن معترضات تظاهرات مسالمت آمیز را تحت نظر نیروهای فدرال برگزار کردند. روز چهارشنبه همچنین خبرها حاکی از مرگ حداقل دوزاده نفر و زمی شدن تعداد زیادی از نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان در جریان خشونت در شهرهای مختلف بود. اما جزئیاتی از این اخبار هنوز منتشر نشده است. شبکۀ خبری سی ان ان نیز از بازداشت حدود ده هزار تن گزارش داده است.

صدای ما را از مجلۀ نیمروزی رادیو فردا می شنوید.

در ادامۀ مجلۀ نیمروزی همراه می شیم با همکارم بیتا بختیاری از بخش شبکه های اجتماعی. بیتا چه موضوعی رو انتخاب کردی؟

سمیرا موضوعی رو که برای امروز انتخاب کردم سفر تعدادی از نماینده های مجلس به غیزانیۀ اهوازه که چندی پیش اعتراض هایی نسبت به وضعیت آب آشامیدنی در این منطقه رخ داده بود. Samira The topic I chose for today was the visit of a number of members of parliament to Ghazani, Ahvaz, where protests against the drinking water situation in the region had recently taken place. تعداد نماینده هایی که به این شهر سفر کردند نماینده های در واقع جنوب ایران نیستند. The number of delegates who traveled to this city are not actually representatives of southern Iran. از حوزه هایی مثل تهران، تبریز یا سمنان به مجلس راه پیدا کردند. They entered the parliament from constituencies such as Tehran, Tabriz or Semnan. و همین باعث شده که کاربران این رفتار اون ها رو یک رفتار تبلیغاتی ارزیابی کنند و بهش اعتراض کنند. And that's why users see this behavior as an advertising behavior and protest against it.

از جمله نظم الدین موسوی نمایندۀ تهران این موضوع رو در توئیتر خودش نوشته و گفته که بر اساس وعده های استاندار تا دو هفتۀ دیگه آب به این منطقه خواهد رسید. امیرعلی صفا صدای منو دارید؟ Amir Ali Safa, do you have my voice?

بله بیتا جان صدای شما رو داریم. Yes, Bita Jan, we have your voice.

بله. امیرعلی صفا نوشته دستتون درد نکنه که سفر کردین. ولی این دو هفته رو از همون روز اول مسئولان استان اعلام کرده بودند. برادر موسوی این قدر برای دستاوردسازی عجله نداشته باش. هادی محمدی هم نوشته واقعا این نتیجۀ سفر شما بود؟ اینا رو که هفتۀ قبل استاندار و مسئولین استان خوزستان گفته بودند. واقعا نیاز بود شما اونجا برید؟ خوزستان نماینده در مجلس نداره؟ اصولاً پس چرا هر منطقۀ کشور دارای یک نماینده هست در مجلس شورای اسلامی؟ کیومرث هم معتقده اگه شما با انجام پروژه های عمرانی آشنا باشید باید بدونید دو هفته زمان رفع این پروژه های تمام شده است. Did you really need to go there? Khuzestan does not have a representative in the parliament? Basically, then, why does each region of the country have one representative in the Islamic Consultative Assembly? Kiomars also believes that if you are familiar with construction projects, you should know that it will take two weeks to complete these projects. پس این همه هیاهو برای به نام خود زدن یک پروژۀ در حال افتتاحه. So it's all a fuss to call yourself an opening project.

علیرضا هم نوشته خسته نباشید. دمتون هم گرم. ولی اون آب آب خوردن نیست. But that water is not drinking water. به درد حمام و ظرف شستن می خوره. امیدوارم مشکل آب تصفیه هم حل بشه و دیگه لازم نباشه دبه دستمون بگیریم و بدیم آب تصفیه بخریم. احسان هم نوشته مگه خوزستان نماینده نداره؟ مگه تهران مفت آباد و حلبی آباد و زاغه نشین نداره؟ چرا پول بیت المال رو حرام می کنید و عوام فریبی می کنید؟ برید و به همون اقلیتی که در تهران بهتون رای دادند حداقل برای اون ها کار کنید و شو آف نکنید. Ehsan also wrote that Khuzestan does not have a representative? Isn't Tehran free of charge and slums? Why do you forbid the treasury money and deceive the common people? Go and work for the same minority that voted for you in Tehran, at least for them, and don't show off. البته خوب وقت من تمامه سمیرا.

بله بله بیتا جان فرصتی نیست. متشکرم از تو بیتا بختیاری.

خواهش می کنم. you're welcome.

همکار رادیو فردا در بخش شبکه های اجتماعی بودند. نگاهی داشتند به واکنش ها. سپاسگزارم از شما همراهان رادیو فردا که در مجلۀ نیمروزی امروز پنج شنبه پانزدهم خرداد من رو همراهی کردید.