×

We gebruiken cookies om LingQ beter te maken. Als u de website bezoekt, gaat u akkoord met onze cookiebeleid.

image

2019 Farda, Farda June 19 1

Farda June 19 1

در ساعت چهارده دو بعداز ظهر به وقت تهران صدای ما رو در مجلۀ تحلیلی خبری نیمروزی رادیو فردا می شنوید.

امروز جمعه سی خرداد نود و نه. من مهرزاد قاسم فر به شنوندگان این مجلۀ سی دقیقه ای خوشامد می گم در هر کجای ایران و جهان که صدای ما رو می شنوید آرزوی سلامتی دارم و آرامش برای شما. در دقایق پیش رو آخرین خبرها رو خواهیم داشت بعد گزارش ها و تحلیل های کارشناسان حوزه های مختلف رو که امروز مهمان رادیو فردا خواهند بود.اما پیش از هر چیز با همکارم سپیده بهکام همراه بشیم و مروری کوتاه کنیم بر آخرین خبرهای ایران و جهان. سپیده.

درود به تو مهرداد و درود به شما شنودگان رادیو فردا. ساعتی پیش شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامۀ پیشنهادی سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا دربارۀ ایران را تصویب کرد. در این قطعنامه از ایران خواسته شده به طور کامل با آژانس همکاری کند. پیش تر آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده بود که ایران چهار ماه است درخواست آژانس برای بازدید از دو سایت اتمی را بی پاسخ گذاشته است. روسیه و چین به این قطعنامه رای منفی داده اند. اما نمایندۀ دائم روسیه در آژانس از ایران خواست تا خواسته های آژآنس را بدون وقفه برآورده کند. در ادامۀ این مجله بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.

رئیس جمهوری آمریکا روز پنج شنبه در توئیتی چین را به قطع کامل روابط تهدید کرد. دونالد ترامپ در این توئیت تأکید کرد واشنگتن تحت شرایط مختلف گزینۀ سیاسی جداشدن کامل از چین را حفظ کند. آقای ترامپ این توئیت را پس از اظهارات نمایندۀ تجاری آمریکا در مجلس سنا که جدایی اقتصادی پکن و واشنگتن را اقدامی نادرست خوانده بود منتشر کرد. ساعاتی پس از این پیام توئیتری آقای ترامپ وزارت خارجۀ چین اعلام کرد که این اقدام مشکلات را حل نخواهد کرد. روابط سیاسی و اقتصادی میان چین و آمریکا پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری رو به وخامت گذاشته. و در ماه های اخیر با متهم شدن چین به پنهانکاری از سوی آمریکا در مورد ویروس کرونا، این روابط وخیم تر شده است.

وزارت دفاع ترکیه روز جمعه رد توئیتی اعلام کرد که عملیات علیه شبه نظامیان کرد موسوم به پ کا کا را همچنان ادامه خواهد داد. این وزارت خانه با تروریستی خواندن دوبارۀ این گروه تأکید کرده که مواضع آن را در اقلیم کردستان عراق مورد حمله قرار می دهد. این در حالی است که وزارت خارجۀ عراق روز پنج شنبه در اعتراض به حملات ایران و ترکیه به مواضع شبه نظامیان کرد در اقلیم کردستان بار دیگر سفیران این دو کشور در بغداد را به طور جداگانه احضار کرد. وزارت خارجۀ عراق حملات ترکیه و ایران را نقض حاکمیت ملی این کشور دانسته است. روز چهارشنبه ارتش ترکیه عملیاتی با نام عملیات پنجۀ ببر با هدف مقابله با حذب کارگران کردستان پ کاکا از طریق زمین و هوا وارد خاک عراق شد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز پنج شنبه در بیانیه ای از تحریم سه فرد هشت نهاد و دو نفتکش در ارتباط با فروش نفت ونزوئلا خبر داد. دو شرکت مکزیکی به اتهام کمک به حکومت ونزوئلا در دور زدن تحریم های آمریکا از جمله تحریم شدگان هستند. آمریکا حکومت نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا را فاقد مشروعیت می داند. و همراه بیش از پنجاه کشور دیگر خوان گوایدو رهبر مخالفان مادورو را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت می شناسد. ونزوئلا با بحران اقتصادی روبروست که موجب تورم سرسام آور و کمبود غذا و دارو شده است.

و سازمان ملل می گوید هشتاد میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به زندگی در شرایط آوارگی اند و قادر به بازگشت به خانۀ خود نیستند. سال گذشته این رقم حدود هفتاد میلیون نفر بود. رئیس آژانس پناهندگان سازمان ملل روز پنج شنبه گفته شمار آوارگان در جهان نسبت به ده سال پیش دو برابر شده. این مقام سازمان ملل با تأکید بر وضعیت آوارگان در سوریه و کنگو گفته خیل عظیمی از مردم مجبور به ترک محل زندگی خود شده اند. مهرداد.

سپاسگزارم از تو سپیده. سپیده بهکام با ما همراه بود و آخرین خبرها رو که از او شنیدید. اما به وبسایت ما هم سری بزنید. اونجا هم می تونید آخرین خبرها رو ببینید. آخرین گزارش های ما رو. و همین طور سایر مطالبی که می تونه شما رو به روز نگه داره در ارتباط با خبرهای ایران و جهان. اما در این مجله چه خواهید شنید.

با تصویب قطعنامۀ آژانس بین المللی انرژی اتمی دربارۀ ملزم کردن جمهوری اسلامی به دسترسی های آژانس آغاز خواهیم کرد. با خبرهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان مجله رو ادامه می دیم. بخش هایی از نظرات شما شنوندگان رو خواهیم شنید. و در نهایت مروری خواهیم کرد بر مهم ترین سوژه های مورد توجه در شبکه های مجازی فارسی زبان در بیست و چهار ساعت گذشته تا کنون. با ما بمانید.

چهار روز پس از آنکه رافائل ماریانو گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی از عدم همکاری ایران با آژانس انتقاد کرد، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل در نشستی با سی و پنج عضو خود قطعنامه ای رو تصویب کرد که ایران رو ملزم می کنه به همکاری فوری با آژانس و همین طور دادن دسترسی. این رو در خبرها هم شنیدید. اما جزئیات بیشتر رو با همکارم محمد زرغامی ادامه خواهیم داد. چه جزئیاتی رو محمد از این موضوع دیدی و در خبرها باهاش برخورد کردی؟

ببین تا این لحظه هنوز جزئیات این قطعنامه مهرداد منتشر نشده. باید منتظر بمونیم ببینیم که چه جزئیاتی داره و به چه مسائلی اشاره شده. به طور کلی می تونیم بگیم خوب انتظار این می رفت که چنین قطعنامه ای صادر بشه با توجه به فضایی که به وجود اومده بود. و ما شاهد این بودیم که خوب چین در این باره مخالفت کرده بود به صورت آشکار. از طرفی روسیه هم گفته بود که نیازی نمی بینه به اینکه قطعنامه بخواد صادر بشه. و بیشتر نگرانی ها از این بود که این قطعنامه بتونه برجام رو که به هرحال پایه لرزانی پیدا کرده به دنبال خروج ایالات متحدۀ آمریکا، لرزان ترش بکنه. به خاطر اینکه خوب خیلی از توافقاتی که در برجام بوده تا الان به نتیجه نرسیده. و جمهوری اسلامی همچنان انتقادش و نوک می شه گفت انتقاداتش متوجه کشورهای اروپاییه که نتونستن تععداتی رو که رد برجام بوده برآورده کنن.

اما این مسئله یه مسئلۀ جدیدی رو پیش آورد. و اون هم مسئلۀ این دو سایتی بود که بهش اشاره شده. و در اینجا تأکید شده که باید ایران به صورت کامل همکاری کنه با آژانس و از طرفی اجازه بده به بازرسان که این دو سایت مورد بازرسی قرار بگیرند. هرچند که اگر نگاه کنیم به صحبت های مقام های چینی که در روزهای گذشته عنوان شده بود، اونا می گفتن که این مسئله می تونه به نوعی باعث بشه که قضیه بره به شورای امنیت. و مسئله رو خیلی بغرنج تر کنه. و از طرفی اصلا فروپاشی برجام رو درجا به دنبال داشته باشه. یک نکته ای هم که وجود داشت خوب مقام های مسئول ایرانی هم به طور مشخص نمی گن که این دو سایت کدوم سایت ها هستن. اما وقتی به صحبت هاشون دقت می کنیم صحبت می کنن از اینکه این ادعای دشمن ایرانه. یعنی دشمنان هم نه، دشمن ایران. و می تونیم برگردیم خوب به اون حافظۀ تاریخی ای که داریم و مسائلی که پیش اومده بود دربارۀ ترقوزآباد و اتفاقاتی که افتاده بود. و اسنادی که اسرائیل به هر حال رونمایی کرد در ارتباط با برنامۀ هسته ای ایران.

آقای غریب آبادی هم خوب می دونیم که دیروز صحبت کرد. نکات خاصی رو بهش پرداخت در خصوص این اقدامی که اخیرا داره صورت می گیره. و گفت هیچ کشوری قلمروی خودش رو به گفتۀ او و فقط بر اساس ادعاهای مستمر مطرح شده از سوی دشمن خودش به روی بازرسی ها باز نمی کنه. حتی اگه بدیهی باشه که نتیجه نادرست بودن این به گفتۀ او ادعاها رو ثابت می کنه. مسئلۀ دیگه ای هم که می تونیم بهش بپردازیم اینه که به هر حال خود مقام های روسی هم اعتقاد دارند که باید خواستۀ آژانس بدون کوچک ترین وقفه ای برآورده بشه. اما در شکل متفاوت نگاه می کنن نسبت به سه کشوری که این قطعنامه رو در اصل خواستار شدن، بریتانیا آلمان و فرانسه. و خواستن که به نوعی اون ها اعتقادشون مهرداد همون طوری که خودت هم می دونی، می گن که این می تونه حفظ کنه برجام رو. اما روسیه و چین که رای منفی هم امروز دادند، اعتقاد دارند که نه این اتفاقاً نمی تونه حفظ کنه.

اگر نگاه بکنیم، صحبت های جواد ظریف یعنی توئیتی که جواد ظریف هم انجام داده و وزیر خارجۀ ایران، گفته بود که راه حل قابل توافق ممکنه اما قطعنامه می تونه اون رو از بین ببره. که این رو باید به هر حال کارشناس ها پاسخ بدن به نظرم که آیا واقعا صحبت آقای ظریف تا چه اندازه صحبتیه که می گه قطعنامه می تونه برجام و توافق هسته ای رو از بین ببره. در نظر هم داشته باشیم که ما پاییز امسال مسائل تحریم های تسلیحاتی ایران رو داریم که برداشته می شه. و آمریکا هم همون طوری که می دونید دنبال این قضیه است.

Learn languages from TV shows, movies, news, articles and more! Try LingQ for FREE

Farda June 19 1 Farda June 19 1 Farda 19 juin 1 Farda 19 giugno 1

در ساعت چهارده دو بعداز ظهر به وقت تهران صدای ما رو در مجلۀ تحلیلی خبری نیمروزی رادیو فردا می شنوید.

امروز جمعه سی خرداد نود و نه. من مهرزاد قاسم فر به شنوندگان این مجلۀ سی دقیقه ای خوشامد می گم در هر کجای ایران و جهان که صدای ما رو می شنوید آرزوی سلامتی دارم و آرامش برای شما. I welcome Mehrzad Ghasemfar to the listeners of this 30-minute magazine. I wish you good health and peace everywhere in Iran and the world where you hear our voice. در دقایق پیش رو آخرین خبرها رو خواهیم داشت بعد گزارش ها و تحلیل های کارشناسان حوزه های مختلف رو که امروز مهمان رادیو فردا خواهند بود.اما پیش از هر چیز با همکارم سپیده بهکام همراه بشیم و مروری کوتاه کنیم بر آخرین خبرهای ایران و جهان. سپیده.

درود به تو مهرداد و درود به شما شنودگان رادیو فردا. ساعتی پیش شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامۀ پیشنهادی سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا دربارۀ ایران را تصویب کرد. در این قطعنامه از ایران خواسته شده به طور کامل با آژانس همکاری کند. The resolution called on Iran to cooperate fully with the IAEA. پیش تر آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده بود که ایران چهار ماه است درخواست آژانس برای بازدید از دو سایت اتمی را بی پاسخ گذاشته است. Earlier, the International Atomic Energy Agency (IAEA) announced that Iran had not responded to the IAEA's request to visit two nuclear sites for four months. روسیه و چین به این قطعنامه رای منفی داده اند. اما نمایندۀ دائم روسیه در آژانس از ایران خواست تا خواسته های آژآنس را بدون وقفه برآورده کند. But Russia's permanent representative to the IAEA called on Iran to comply with the IAEA's demands without interruption. در ادامۀ این مجله بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت. We'll cover that in more detail later in this issue.

رئیس جمهوری آمریکا روز پنج شنبه در توئیتی چین را به قطع کامل روابط تهدید کرد. دونالد ترامپ در این توئیت تأکید کرد واشنگتن تحت شرایط مختلف گزینۀ سیاسی جداشدن کامل از چین را حفظ کند. In the tweet, Donald Trump stressed that Washington must maintain complete secession from China under various political conditions. آقای ترامپ این توئیت را پس از اظهارات نمایندۀ تجاری آمریکا در مجلس سنا که جدایی اقتصادی پکن و واشنگتن را اقدامی نادرست خوانده بود منتشر کرد. Mr Trump tweeted after remarks by a US trade envoy in the Senate that he called Beijing's and Washington's economic separation "wrong." ساعاتی پس از این پیام توئیتری آقای ترامپ وزارت خارجۀ چین اعلام کرد که این اقدام مشکلات را حل نخواهد کرد. Hours after the Twitter message, Mr. Trump told the Chinese Foreign Ministry that the move would not solve the problem. روابط سیاسی و اقتصادی میان چین و آمریکا پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری رو به وخامت گذاشته. و در ماه های اخیر با متهم شدن چین به پنهانکاری از سوی آمریکا در مورد ویروس کرونا، این روابط وخیم تر شده است. And in recent months, relations between the two countries have deteriorated as China has been accused of covertly cracking down on the coronavirus.

وزارت دفاع ترکیه روز جمعه رد توئیتی اعلام کرد که عملیات علیه شبه نظامیان کرد موسوم به پ کا کا را همچنان ادامه خواهد داد. The Turkish Defense Ministry tweeted on Friday that it would continue operations against Kurdish militants known as the PKK. این وزارت خانه با تروریستی خواندن دوبارۀ این گروه تأکید کرده که مواضع آن را در اقلیم کردستان عراق مورد حمله قرار می دهد. The ministry has repeatedly called the group a terrorist group and said it was attacking positions in the Iraqi Kurdistan region. این در حالی است که وزارت خارجۀ عراق روز پنج شنبه در اعتراض به حملات ایران و ترکیه به مواضع شبه نظامیان کرد در اقلیم کردستان بار دیگر سفیران این دو کشور در بغداد را به طور جداگانه احضار کرد. Meanwhile, the Iraqi Foreign Ministry on Thursday again summoned the ambassadors of the two Kurdish ambassadors to Baghdad separately in protest of the Iranian and Turkish attacks on Kurdish militant positions in the Kurdistan Region. وزارت خارجۀ عراق حملات ترکیه و ایران را نقض حاکمیت ملی این کشور دانسته است. The Iraqi Foreign Ministry has called the attacks on Turkey and Iran a violation of its national sovereignty. روز چهارشنبه ارتش ترکیه عملیاتی با نام عملیات پنجۀ ببر با هدف مقابله با حذب کارگران کردستان پ کاکا از طریق زمین و هوا وارد خاک عراق شد. On Wednesday, the Turkish army launched an operation called Operation Fifth Tiger to counter the onslaught of Kurdistan Workers' Party (PKK) on Iraqi soil.

وزارت خزانه داری آمریکا روز پنج شنبه در بیانیه ای از تحریم سه فرد هشت نهاد و دو نفتکش در ارتباط با فروش نفت ونزوئلا خبر داد. The US Treasury Department said in a statement on Thursday that it had boycotted three individuals, eight institutions and two tankers in connection with the sale of Venezuelan oil. دو شرکت مکزیکی به اتهام کمک به حکومت ونزوئلا در دور زدن تحریم های آمریکا از جمله تحریم شدگان هستند. Two Mexican companies are among those convicted of helping the Venezuelan government circumvent US sanctions. آمریکا حکومت نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا را فاقد مشروعیت می داند. The United States has denied the legitimacy of Venezuelan President Nicolas Maduro. و همراه بیش از پنجاه کشور دیگر خوان گوایدو رهبر مخالفان مادورو را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت می شناسد. Along with more than 50 other countries, Juan Guideo recognizes the leader of the Maduro opposition as the interim president of Venezuela. ونزوئلا با بحران اقتصادی روبروست که موجب تورم سرسام آور و کمبود غذا و دارو شده است. Venezuela is facing an economic crisis that has led to staggering inflation and a shortage of food and medicine.

و سازمان ملل می گوید هشتاد میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به زندگی در شرایط آوارگی اند و قادر به بازگشت به خانۀ خود نیستند. And the United Nations says 80 million people around the world are forced to live in exile and are unable to return home. سال گذشته این رقم حدود هفتاد میلیون نفر بود. Last year, that number was about 70 million. رئیس آژانس پناهندگان سازمان ملل روز پنج شنبه گفته شمار آوارگان در جهان نسبت به ده سال پیش دو برابر شده. The head of the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) said on Thursday that the number of refugees in the world has doubled compared to ten years ago. این مقام سازمان ملل با تأکید بر وضعیت آوارگان در سوریه و کنگو گفته خیل عظیمی از مردم مجبور به ترک محل زندگی خود شده اند. Emphasizing the plight of refugees in Syria and Congo, the UN official said a large number of people had been forced to flee their homes. مهرداد.

سپاسگزارم از تو سپیده. سپیده بهکام با ما همراه بود و آخرین خبرها رو که از او شنیدید. Sepideh Behkam was with us and the latest news you heard from her. اما به وبسایت ما هم سری بزنید. اونجا هم می تونید آخرین خبرها رو ببینید. آخرین گزارش های ما رو. و همین طور سایر مطالبی که می تونه شما رو به روز نگه داره در ارتباط با خبرهای ایران و جهان. As well as other content that can keep you up to date with Iranian and world news. اما در این مجله چه خواهید شنید.

با تصویب قطعنامۀ آژانس بین المللی انرژی اتمی دربارۀ ملزم کردن جمهوری اسلامی به دسترسی های آژانس آغاز خواهیم کرد. با خبرهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان مجله رو ادامه می دیم. بخش هایی از نظرات شما شنوندگان رو خواهیم شنید. و در نهایت مروری خواهیم کرد بر مهم ترین سوژه های مورد توجه در شبکه های مجازی فارسی زبان در بیست و چهار ساعت گذشته تا کنون. با ما بمانید. Stay with us.

چهار روز پس از آنکه رافائل ماریانو گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی از عدم همکاری ایران با آژانس انتقاد کرد، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل در نشستی با سی و پنج عضو خود قطعنامه ای رو تصویب کرد که ایران رو ملزم می کنه به همکاری فوری با آژانس و همین طور دادن دسترسی. این رو در خبرها هم شنیدید. اما جزئیات بیشتر رو  با همکارم محمد زرغامی ادامه خواهیم داد. چه جزئیاتی رو محمد از این موضوع دیدی و در خبرها باهاش برخورد کردی؟

ببین تا این لحظه هنوز جزئیات این قطعنامه مهرداد منتشر نشده. باید منتظر بمونیم ببینیم که چه جزئیاتی داره و به چه مسائلی اشاره شده. به طور کلی می تونیم بگیم خوب انتظار این می رفت که چنین قطعنامه ای صادر بشه با توجه به فضایی که به وجود اومده بود. و ما شاهد این بودیم که خوب چین در این باره مخالفت کرده بود به صورت آشکار. از طرفی روسیه هم گفته بود که نیازی نمی بینه به اینکه قطعنامه بخواد صادر بشه. و بیشتر نگرانی ها از این بود که این قطعنامه بتونه برجام رو که به هرحال پایه لرزانی پیدا کرده به دنبال خروج ایالات متحدۀ آمریکا، لرزان ترش بکنه. And most of the concerns were that the resolution could make Burjam, which has been shaken anyway, more shaky following the withdrawal of the United States. به خاطر اینکه خوب خیلی از توافقاتی که در برجام بوده تا الان به نتیجه نرسیده. و جمهوری اسلامی همچنان انتقادش و نوک می شه گفت انتقاداتش متوجه کشورهای اروپاییه که نتونستن تععداتی رو که رد برجام بوده برآورده کنن. And the Islamic Republic continues to be criticized, saying its criticism is directed at European countries that failed to meet the sanctions that were rejected by the UN Security Council.

اما این مسئله یه مسئلۀ جدیدی رو پیش آورد. و اون هم مسئلۀ این دو سایتی بود که بهش اشاره شده. و در اینجا تأکید شده که باید ایران به صورت کامل همکاری کنه با آژانس و از طرفی اجازه بده به بازرسان که این دو سایت مورد بازرسی قرار بگیرند. And here it is emphasized that Iran should fully cooperate with the IAEA and on the other hand allow inspectors to inspect these two sites. هرچند که اگر نگاه کنیم به صحبت های مقام های چینی که در روزهای گذشته عنوان شده بود، اونا می گفتن که این مسئله می تونه به نوعی باعث بشه که قضیه بره به شورای امنیت. و مسئله رو خیلی بغرنج تر کنه. و از طرفی اصلا فروپاشی برجام رو درجا به دنبال داشته باشه. And on the other hand, it should lead to the collapse of Borjam on the spot. یک نکته ای هم که وجود داشت خوب مقام های مسئول ایرانی هم به طور مشخص نمی گن که این دو سایت کدوم سایت ها هستن. اما وقتی به صحبت هاشون دقت می کنیم صحبت می کنن از اینکه این ادعای دشمن ایرانه. But when we pay attention to what they are saying, they are saying that this is the claim of the Iranian enemy. یعنی دشمنان هم نه، دشمن ایران. و می تونیم برگردیم خوب به اون حافظۀ تاریخی ای که داریم و مسائلی که پیش اومده بود دربارۀ ترقوزآباد و اتفاقاتی که افتاده بود. و اسنادی که اسرائیل به هر حال رونمایی کرد در ارتباط با برنامۀ هسته ای ایران.

آقای غریب آبادی هم خوب می دونیم که دیروز صحبت کرد. نکات خاصی رو بهش پرداخت در خصوص این اقدامی که اخیرا داره صورت می گیره. He made some special remarks about the recent move. و گفت هیچ کشوری قلمروی خودش رو به گفتۀ او و فقط بر اساس ادعاهای مستمر مطرح شده از سوی دشمن خودش به روی بازرسی ها باز نمی کنه. And he said no country would open its territory to him, and only on the basis of continued claims made by its own enemy would it open up to inspections. حتی اگه بدیهی باشه که نتیجه نادرست بودن این به گفتۀ او ادعاها رو ثابت می کنه. Even if it is obvious that the result of this is wrong, according to him, it proves the claims. مسئلۀ دیگه ای هم که می تونیم بهش بپردازیم اینه که به هر حال خود مقام های روسی هم اعتقاد دارند که باید خواستۀ آژانس بدون کوچک ترین وقفه ای برآورده بشه. Another issue we can address is that Russian officials themselves believe that the agency's demands should be met without the slightest interruption. اما در شکل متفاوت نگاه می کنن نسبت به سه کشوری که این قطعنامه رو در اصل خواستار شدن، بریتانیا آلمان و فرانسه. و خواستن که به نوعی اون ها اعتقادشون مهرداد همون طوری که خودت هم می دونی، می گن که این می تونه حفظ کنه برجام رو. اما روسیه و چین که رای منفی هم امروز دادند، اعتقاد دارند که نه این اتفاقاً نمی تونه حفظ کنه.

اگر نگاه بکنیم، صحبت های جواد ظریف یعنی توئیتی که جواد ظریف هم انجام داده و وزیر خارجۀ ایران، گفته بود که راه حل قابل توافق ممکنه اما قطعنامه می تونه اون رو از بین ببره. If we look, the words of Javad Zarif, the tweet made by Javad Zarif and the Iranian foreign minister, said that a mutually acceptable solution is possible, but the resolution could eliminate it. که این رو باید به هر حال کارشناس ها پاسخ بدن به نظرم که آیا واقعا صحبت آقای ظریف تا چه اندازه صحبتیه که می گه قطعنامه می تونه برجام و توافق هسته ای رو از بین ببره. در نظر هم داشته باشیم که ما پاییز امسال مسائل تحریم های تسلیحاتی ایران رو داریم که برداشته می شه. و آمریکا هم همون طوری که می دونید دنبال این قضیه است.