×

Używamy ciasteczek, aby ulepszyć LingQ. Odwiedzając stronę wyrażasz zgodę na nasze polityka Cookie.

image

2019 Farda, June 12 1

June 12 1

در ساعت چهارده دو بعدازظهر به وقت تهران صدای ما رو در یک مجلۀ تحلیلی خبری دیگر از رادیو می شنوید.

امروز جمعه بیست و سوم خرداد ماه هزار و سیصد و نود و نه خورشیدی من مهرداد قاسم فر به شنوندگان این مجلۀ نیمروزی سی دقیقه ای خوش آمد می گم. در هر کجای ایران و جهان که هستید در سلامت و آرامش باشید. در دقایق پیش رو آخرین خبرها رو خواهیم داشت. و بعد گزارش ها و تحلیل های کارشناسان مختلف رو که امروز مهمان رادیو فردا خواهند بود. اما پیش از هر چیز نگاهی کنیم به خبرها. با همکارم سپیده بهکام همراه بشیم. و مروری کوتاه کنیم بر آخرین خبرهای دنیا.

دورد به تو مهرداد و شنوندگان رادیو فردا. به گفتۀ نمایندۀ آباده در مجلس یازدهم شورای اسلامی نمایندگان تازۀ مجلس طرحی دو فوریتی را آماده کرده اند که خواهان تغییر نام فرودگاه مهرآباد تهران به قاسم سلیمانی است. در این طرح که متن آن در خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران منتشر شده، آمده که این اقدام نام قاسم سلیمانی و اقدام آمریکا در کشتن او را زنده نگاه خواهد داشت. فرودگاه مهرآباد تهران سالانه پانزده میلیون مسافر داخلی را پذیرش می کند و همچنین پروازهای سران و مقام های خارجی نیز وارد این فرودگاه می شود. فرودگاه اصلی و بین المللی تهران امام خمینی نام دارد که تمامی پروازهای خارجی وارد آن می شود. فرودگاه مهرآباد تهران در سال هزار و سیصد و هفده ساخته شد. نام این فرودگاه بر اساس محل ساخت آن که روستای مهرآباد بود انتخاب شده.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا بامداد امروز جمعه از هفت و نیم میلیون نفر عبور کرد و شمار جان باختگان نیز از چهارصد و بیست و یک هزار نفر گذشت. آمریکا با بیش از دو میلیون مبتلا بیشترین شمار مبتلایان اعلام شده در جهان را دارد و پس از آن برزیل با بیش از هشتصد هزار نفر و روسیه با بیشا از پانصد هزار نفر مبتلا قرار دارد. در ایران شمار کل جان باختگان تا روز پنج شنبه بر اساس آمار رسمی به هشت هزار و پانصد و هشتاد و چهار نفر رسیده و شمار مبتلایان نیز از یکصد و هشتاد هزار نفر عبور کرده. در ادامۀ این مجله در این باره بیشتر خواهید شنید.

واشنگتن و بغداد روز پنج شنبه پس از گفتگوهای راهبردی اعلام کردند که آمریکا در ماه های آینده به کاهش شمار نیروهای خود در عراق ادامه خواهد داد. عراق و آمریکا در بیانیۀ مشترکی اعلام کرده اند کاستن از نیروها محصول پیشرفت چشمگیر در از بین بردن تهدید گروه خلافت اسلامی داعش است. در این بیانیه آمده است آمریکا به دنبال داشتن پایگاه دائمی یا حضور نظامی دائم در عراق نیست. و همکاری های امنیتی دو کشور بر مبنای توافق خواهد بود. این مذاکرات از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. حدود پنج هزار نیروی آمریکایی در عراق حضور دارند که در مبارزه با داعش، آموزش نیروهای عراقی و تأمین امنیت این کشور به عراقی ها کمک می کنند.

رویترز می گوید دبیر کل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت اعلام کرده موشک های کروز یا قطعات استفاده شده در آن ها طی چهار حمله به تأسیسات نفتی عربستان و فرودگاه بین المللی ابها در جنوب این کشور در سال گذشته منشا ایرانی داشته اند. رویترز می گوید نسخه ای از این گزارش را که از سوی آنتونیو گوترش به شورای امنیت سازمان ملل تحویل شده روز پنج شنبه رؤیت کرده است.

بنابراین گزارش، پهبادهای استفاده شده در حمله به عربستان نیز منشا ایرانی داشته و چندین محموله سلاح و مواد ضبط شده از سوی آمریکا در پاییز و زمستان گذشته نیز شبیه آنچه در حمله به عربستان اسفاده شده اند بوده و منشا ایرانی داشته اند. رویترز می گوید دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به سوال این خبرگزاری دربارۀ گزارش جدید دبیر کل سازمان ملل پاسخ نداده است. دبیر کل سازمان ملل سالی دو نوبت دربارۀ تحریم های تسلیهاتی ایران که بر اساس توافق هسته ای وضع شده به شورای امنیت گزارش می دهد. مهرداد.

سپاسگزارم از تو سپیده. سپیدۀ بهکام بود. آخرین خبرهای ایران و جهان که از او شنیدید. در عین حال شما رو دعوت می کنم که سری بزنید به وبسایت رادیو فردا به آدرس رادیو فردا دات کام. همین خبرها و برخی گزارش های بیشتر رادیو فردا رو اونجا ببینید و بشنوید و بخوانید. اما در این مجله چه خواهیم داشت.

برنامۀ امروز رو هم همچون روزهای گذشته به مهم ترین مسئلۀ روز کشور اختصاص دادیم دربارۀ خبرهای مرتبط با شیوع میروس کرونا. ابتدا آغاز خواهیم کرد با همکارانم آخرین وقایع مرتبط رو بررسی می کنیم. گزارش سازمان ملل و ارتباط جمهوری اسلامی با موشک های شلیک شده از سوی حوثی های یمن و عواقب احتمالی اش رو بررسی خواهیم کرد. نگاهی می کنیم به گزارش آسوشیتد پرس از کاهش نفوذ ایران در عراق پس از قاسم سلیمانی. و البته بخش کوتاهی هم از نظرات شما شنوندگان رو در نظر گرفتیم که با هم خواهیم شنید.

شیوع کرونا در ایران و جهان موضوع گفتگوی من با همکارم کیان معنوی است که از طریق خط تلفن با ما همراهه. کیان به ما بگو ابتدا دربارۀ وضعیت ایران چه خبرهای تازه ای هست بیش از آنچه که در بخش خبر از سپیده شنیدیم.

مهرداد وزارت بهداشت همون طور که در خبرها شنیدیم شمار ابتلا رو صد و هشتاد بیش از صد و هشتاد هزار تن اعلام کرده. و شمار جان باختگان رو تا امروز هشت هزار و پونصد و هشتاد وچهار تن اعلام کرده. البته همون طور که بارها اعلام شده نهادهای مستقل این آمار رو تأیید نمی کنند. سیما سادات لاری سخنگوی جدید این وزارت خونه در تازه ترین جلسه مطبوعاتی خودش استان های خوزستان، کرمانشاه، گلستان، کرمان و هرمزگان رو همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار اعلام کرد. این سخنگو گفته که در اکثر شهرهای ایران پروتکل های بهداشتی به درستی رعایت نمی شه. و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی رو به یک چهارم اعلام کرده که کاهش پیدا کرده.

در برخی استان ها مانند هرمزگان هم پیش تر در خبرها داشتیم که مقام های بهداری از پر بودن بیمارستان ها خبر دادند. اما در حالی که این روزها از موج دوم و حتی سوم اوج شیوع کرونا در ایران سخن به میان رونده می شه اما همچنان شاهد اون هستیم که مردم حضور گسترده ای در مکان های عمومی از جمله بازارها، متروها و داخل اتوبوس ها دارند. و گزارش ها خیلی زیاد حاکی از اون هست که حدود بیست درصد ماسک دارند. و مردم مقررات احتیاطی رو رعایت نمی کنند.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی در روزهای اخیر از برداشته شدن هرچه بیشتر محدودیت ها سخن گفته. هرچند او هم نسبت به خطر شیوع و نامشخص بودن وضعیت در ِآینده ابراز نگرانی کرده. از مردم خواسته از سفر به شهرهای دیگه تا حد ممکن خودداری کنند. اما همزمان در سخنان رئیس جمهوری اسلامی و دیگر مقام های جمهوری اسلامی نوعی تناقض شنیده می شه. به خصوص در مورد حضور مردم در مکان های مذهبی. روز جمعه در همین ارتباط انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران به خبرگزاری ایرانا در مورد مکان های عمومی مثل رستوران ها صحبت کرده. گفته که رستوران ها علاوه بر خدمات بیرون بر می تونند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی به صورت حضوری از متقاضیان هم پذیرایی کنند.

البته از نظارت بازرسان به این روند و برخورد با خاطیان هم سخن گفته. استاندار تهران همچنین از رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی در وسایل حمل و نقل عمومی نظیر مترو، اتوبوس از شهروندان ابراز نگرانی کرده. گفته این به اصلاح به خاطر اینکه پروتکل ها رعایت نمی شه خطر خیلی جدی ای در این زمینه وجود داره. استاندارد تهران همچنین با کاهش محدودیت ها از واگیری بیماری کرونا ابراز نگرانی می کنه. و تأکید می کنه که این موضوع بسیار نگران کننده است. او همچنین در مورد میزان رعایت می گه که در ابتدا این میزان یعنی میزان حدود حدود پنجاه و شش درصد در تهران بوده. اما اکنون این رقم به حدود ده درصد به خصوص در استان تهران کاهش پیدا کرده که باعث نگرانی این مقام در جمهوری اسلامی شده.

بسیار خوب. یه کم به ما بگو که در سطح جهانی آخرین خبرها چی هست. همچنان خبرها حاکی از اینه که در بسیاری از کشورهایی مثل اروپا به خصوص محدودیت ها داره کاسته می شه. همین طور که در ایران هم به رغم موج دوم کرونا یا خیزش دوبارۀ کرونا همچنیان محدودیت ها برداشته شد.

Learn languages from TV shows, movies, news, articles and more! Try LingQ for FREE

June 12 1 12. Juni 1 June 12 1 12 giugno 1

در ساعت چهارده دو بعدازظهر به وقت تهران صدای ما رو در یک مجلۀ تحلیلی خبری دیگر از رادیو می شنوید. At 14:00 Tehran time, you will hear our voice in another analytical news magazine on the radio.

امروز جمعه بیست و سوم خرداد ماه هزار و سیصد و نود و نه خورشیدی من مهرداد قاسم فر به شنوندگان این مجلۀ نیمروزی سی دقیقه ای خوش آمد می گم. Today, Friday, the 23rd of Khordad, in the year one thousand three hundred and ninety-nine, I, Mehrdad Ghasemfar, greet the listeners of this 30-minute noon magazine. در هر کجای ایران و جهان که هستید در سلامت و آرامش باشید. Be healthy and relaxed wherever you are in Iran and the world. در دقایق پیش رو آخرین خبرها رو خواهیم داشت. We will have the latest news in the coming minutes. و بعد گزارش ها و تحلیل های کارشناسان مختلف رو که امروز مهمان رادیو فردا خواهند بود. And then the reports and analyzes of various experts who will be guests of Radio Farda today. اما پیش از هر چیز نگاهی کنیم به خبرها. با همکارم سپیده بهکام همراه بشیم. Let's go with my colleague Sepideh Behkam. و مروری کوتاه کنیم بر آخرین خبرهای دنیا.

دورد به تو مهرداد و شنوندگان رادیو فردا. Far be it from you Mehrdad and the listeners of Radio Farda. به گفتۀ نمایندۀ آباده در مجلس یازدهم شورای اسلامی نمایندگان تازۀ مجلس طرحی دو فوریتی را آماده کرده اند که خواهان تغییر نام فرودگاه مهرآباد تهران به قاسم سلیمانی است. According to Abadeh's representative in the 11th Islamic Consultative Assembly, the new members of the Assembly have prepared a two-emergency plan that calls for the renaming of Tehran's Mehrabad Airport to Qassem Soleimani. در این طرح که متن آن در خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران منتشر شده، آمده که این اقدام نام قاسم سلیمانی و اقدام آمریکا در کشتن او را زنده نگاه خواهد داشت. The plan, published in Fars News Agency close to the Revolutionary Guards, said the operation would keep Qassem Soleimani and the United States alive. فرودگاه مهرآباد تهران سالانه پانزده میلیون مسافر داخلی را پذیرش می کند و همچنین پروازهای سران و مقام های خارجی نیز وارد این فرودگاه می شود. Tehran's Mehrabad Airport receives 15 million domestic passengers a year, as well as flights by foreign heads and officials. فرودگاه اصلی و بین المللی تهران امام خمینی نام دارد که تمامی پروازهای خارجی وارد آن می شود. فرودگاه مهرآباد تهران در سال هزار و سیصد و هفده ساخته شد. Tehran's Mehrabad Airport was built in 1377. نام این فرودگاه بر اساس محل ساخت آن که روستای مهرآباد بود انتخاب شده. The name of this airport was chosen based on its construction site, which was Mehrabad village.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا بامداد امروز جمعه از هفت و نیم میلیون نفر عبور کرد و شمار جان باختگان نیز از چهارصد و بیست و یک هزار نفر گذشت. آمریکا با بیش از دو میلیون مبتلا بیشترین شمار مبتلایان اعلام شده در جهان را دارد و پس از آن برزیل با بیش از هشتصد هزار نفر و روسیه با بیشا از پانصد هزار نفر مبتلا قرار دارد. در ایران شمار کل جان باختگان تا روز پنج شنبه بر اساس آمار رسمی به هشت هزار و پانصد و هشتاد و چهار نفر رسیده و شمار مبتلایان نیز از یکصد و هشتاد هزار نفر عبور کرده. In Iran, the total number of deaths by Thursday, according to official statistics, has reached eight thousand five hundred and eighty-four, and the number of patients has exceeded one hundred and eighty thousand. در ادامۀ این مجله در این باره بیشتر خواهید شنید. You will hear more about this in the continuation of this magazine.

واشنگتن و بغداد روز پنج شنبه پس از گفتگوهای راهبردی اعلام کردند که آمریکا در ماه های آینده به کاهش شمار نیروهای خود در عراق ادامه خواهد داد. عراق و آمریکا در بیانیۀ مشترکی اعلام کرده اند کاستن از نیروها محصول پیشرفت چشمگیر در از بین بردن تهدید گروه خلافت اسلامی داعش است. Iraq and the United States have said in a joint statement that the reduction of troops is a significant step forward in eliminating the threat posed by the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL). در این بیانیه آمده است آمریکا به دنبال داشتن پایگاه دائمی یا حضور نظامی دائم در عراق نیست. The statement said the United States was not seeking a permanent base or a permanent military presence in Iraq. و همکاری های امنیتی دو کشور بر مبنای توافق خواهد بود. این مذاکرات از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. حدود پنج هزار نیروی آمریکایی در عراق حضور دارند که در مبارزه با داعش، آموزش نیروهای عراقی و تأمین امنیت این کشور به عراقی ها کمک می کنند.

رویترز می گوید دبیر کل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت اعلام کرده موشک های کروز یا قطعات استفاده شده در آن ها طی چهار حمله به تأسیسات نفتی عربستان و فرودگاه بین المللی ابها در جنوب این کشور در سال گذشته منشا ایرانی داشته اند. UN Secretary-General Ban Ki-moon said in a report to the Security Council that cruise missiles or their components were of Iranian origin in four attacks on Saudi oil facilities and the International Airport of Waters in the south of the country last year, Reuters reported. رویترز می گوید نسخه ای از این گزارش را که از سوی آنتونیو گوترش به شورای امنیت سازمان ملل تحویل شده روز پنج شنبه رؤیت کرده است.

بنابراین گزارش، پهبادهای استفاده شده در حمله به عربستان نیز منشا ایرانی داشته و چندین محموله سلاح و مواد ضبط شده از سوی آمریکا در پاییز و زمستان گذشته نیز شبیه آنچه در حمله به عربستان اسفاده شده اند بوده و منشا ایرانی داشته اند. رویترز می گوید دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به سوال این خبرگزاری دربارۀ گزارش جدید دبیر کل سازمان ملل پاسخ نداده است. دبیر کل سازمان ملل سالی دو نوبت دربارۀ تحریم های تسلیهاتی ایران که بر اساس توافق هسته ای وضع شده به شورای امنیت گزارش می دهد. The UN Secretary-General reports to the Security Council twice a year on Iran's nuclear sanctions, which are based on the nuclear deal. مهرداد.

سپاسگزارم از تو سپیده. Thank you Sepideh. سپیدۀ بهکام بود. Behkam was white. آخرین خبرهای ایران و جهان که از او شنیدید. در عین حال شما رو دعوت می کنم که سری بزنید به وبسایت رادیو فردا به آدرس رادیو فردا دات کام. همین خبرها و برخی گزارش های بیشتر رادیو فردا رو اونجا ببینید و بشنوید و بخوانید. اما در این مجله چه خواهیم داشت. But what will we have in this magazine?

برنامۀ امروز رو هم همچون روزهای گذشته به مهم ترین مسئلۀ روز کشور اختصاص دادیم دربارۀ خبرهای مرتبط با شیوع میروس کرونا. ابتدا آغاز خواهیم کرد با همکارانم آخرین وقایع مرتبط رو بررسی می کنیم. گزارش سازمان ملل و ارتباط جمهوری اسلامی با موشک های شلیک شده از سوی حوثی های یمن و عواقب احتمالی اش رو بررسی خواهیم کرد. نگاهی می کنیم به گزارش آسوشیتد پرس از کاهش نفوذ ایران در عراق پس از قاسم سلیمانی. Let's take a look at the Associated Press report on Iran's declining influence in Iraq after Qassem Soleimani. و البته بخش کوتاهی هم از نظرات شما شنوندگان رو در نظر گرفتیم که با هم خواهیم شنید.

شیوع کرونا در ایران و جهان موضوع گفتگوی من با همکارم کیان معنوی است که از طریق خط تلفن با ما همراهه. کیان به ما بگو ابتدا دربارۀ وضعیت ایران چه خبرهای تازه ای هست بیش از آنچه که در بخش خبر از سپیده شنیدیم. Kian, tell us what is new about the situation in Iran first, more than what we heard in the Sepideh news section.

مهرداد وزارت بهداشت همون طور که در خبرها شنیدیم شمار ابتلا رو صد و هشتاد بیش از صد و هشتاد هزار تن اعلام کرده. Mehrdad of the Ministry of Health, as we have heard in the news, has announced the number of cases to be one hundred and eighty, more than one hundred and eighty thousand. و شمار جان باختگان رو تا امروز هشت هزار و پونصد و هشتاد وچهار تن اعلام کرده. البته همون طور که بارها اعلام شده نهادهای مستقل این آمار رو تأیید نمی کنند. سیما سادات لاری سخنگوی جدید این وزارت خونه در تازه ترین جلسه مطبوعاتی خودش استان های خوزستان، کرمانشاه، گلستان، کرمان و هرمزگان رو همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار اعلام کرد. In her latest press conference, Sima Sadat Lari, the new spokesperson of the Ministry of Home Affairs, announced that the provinces of Khuzestan, Kermanshah, Golestan, Kerman and Hormozgan are still in a red or warning state. این سخنگو گفته که در اکثر شهرهای ایران پروتکل های بهداشتی به درستی رعایت نمی شه. The spokesman said that in most cities in Iran, health protocols are not followed properly. و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی رو به یک چهارم اعلام کرده که کاهش پیدا کرده. And the number of health protocols has dropped by a quarter, according to the report.

در برخی استان ها مانند هرمزگان هم پیش تر در خبرها داشتیم که مقام های بهداری از پر بودن بیمارستان ها خبر دادند. اما در حالی که این روزها از موج دوم و حتی سوم اوج شیوع کرونا در ایران سخن به میان رونده می شه اما همچنان شاهد اون هستیم که مردم حضور گسترده ای در مکان های عمومی از جمله بازارها، متروها و داخل اتوبوس ها دارند. و گزارش ها خیلی زیاد حاکی از اون هست که حدود بیست درصد ماسک دارند. And reports suggest that they have about 20 percent masks. و مردم مقررات احتیاطی رو رعایت نمی کنند.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی در روزهای اخیر از برداشته شدن هرچه بیشتر محدودیت ها سخن گفته. In recent days, President Hassan Rouhani has spoken of lifting more and more restrictions. هرچند او هم نسبت به خطر شیوع و نامشخص بودن وضعیت در ِآینده ابراز نگرانی کرده. از مردم خواسته از سفر به شهرهای دیگه تا حد ممکن خودداری کنند. اما همزمان در سخنان رئیس جمهوری اسلامی و دیگر مقام های جمهوری اسلامی نوعی تناقض شنیده می شه. به خصوص در مورد حضور مردم در مکان های مذهبی. روز جمعه در همین ارتباط انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران به خبرگزاری ایرانا در مورد مکان های عمومی مثل رستوران ها صحبت کرده. گفته که رستوران ها علاوه بر خدمات بیرون بر می تونند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی به صورت حضوری از متقاضیان هم پذیرایی کنند. In addition to out-of-service services, restaurants can also serve applicants in person, in accordance with health guidelines and social distances.

البته از نظارت بازرسان به این روند و برخورد با خاطیان هم سخن گفته. استاندار تهران همچنین از رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی در وسایل حمل و نقل عمومی نظیر مترو، اتوبوس از شهروندان ابراز نگرانی کرده. گفته این به اصلاح به خاطر اینکه پروتکل ها رعایت نمی شه خطر خیلی جدی ای در این زمینه وجود داره. استاندارد تهران همچنین با کاهش محدودیت ها از واگیری بیماری کرونا ابراز نگرانی می کنه. Tehran Standard also expresses concern over the reduction of coronavirus disease by reducing restrictions. و تأکید می کنه که این موضوع بسیار نگران کننده است. او همچنین در مورد میزان رعایت می گه که در ابتدا این میزان یعنی میزان حدود حدود پنجاه و شش درصد در تهران بوده. He also talks about the amount of observance, which at first was about fifty-six percent in Tehran. اما اکنون این رقم به حدود ده درصد به خصوص در استان تهران کاهش پیدا کرده که باعث نگرانی این مقام در جمهوری اسلامی شده. But now that number has dropped to about 10 percent, especially in Tehran province, which has caused concern in the Islamic Republic.

بسیار خوب. very well. یه کم به ما بگو که در سطح جهانی آخرین خبرها چی هست. همچنان خبرها حاکی از اینه که در بسیاری از کشورهایی مثل اروپا به خصوص محدودیت ها داره کاسته می شه. همین طور که در ایران هم به رغم موج دوم  کرونا یا خیزش دوبارۀ کرونا همچنیان محدودیت ها برداشته شد.