×

我们使用cookies帮助改善LingQ。通过浏览本网站,表示你同意我们的 cookie 政策.


image

Farda, Farda June 19 2

Farda June 19 2

سپاسگزارم محمد. محمد ضرغامی با ما همراه بود. و مشروح آنچه که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب کرده در عین حال این رو هم بگم که وزرای خارجۀ سه قدرت اروپایی در حال رایزنی هستند که چگونه می شود این جزئیات رو در بارۀ ملزم کردن ایران به آنچه که شورای حکام تصویب کرده رو در پیش بگیرن به عنوان سیاست اتحادیۀ اروپا. اما در ادامه این بحث رو ادامه خواهیم داد با بابک بیات کارشناس انرژی هسته ای ساکن وین که از اتریش از طریق خط تلفن با ما همراه هست. بهروز بیات ببخشید. آقای بیات ضمن خوشامد به این مجله، آقای ماریانو گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی چند روز پیش گفت که بیش از چهار ماهه که ایران درخواست اعطای دسترسی به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از دو مرکز رو بی پاسخ گذاشته. و در حدود یک ساله که وارد هیچ بحث اساسی برای روشن ساختن سوالات مطروحه نشده. با این اوصاف کاملا قابل پیش بینی بود که آژانس چنین چیزی رو تصویب بکنه الزام ایران رو به همکاری با آژانس بین المللی.

خوب من فکر نمی کردم که صحبت های آقای گروسی به اینجاها بکشه. زیرا که به نظر من درخواست آقای گروسی در ارتباط با اون دو محلی که می خوان بازرسی بکنن پایه و بنیاد خیلی محکمی ندارد. ولی این واقعیت که الان در دستور آژآنس بین المللی انرژی اتمی قرار گرفت، به نظر من نتیجۀ سیاستیه که جمهوری اسلامی به کار برده. جمهوری اسلامی بعد از خروج آمریکا از برجام در واقع تنها وسیلۀ فشارش رو گذاشته اینکه برنامۀ هسته ایش رو پیش ببره. و این پیش بردن برنامۀ هسته ای طبیعتاً حساسیت برانگیزه. و از این نقطه نظر که می بینیم من فکر نمی کردم که واقعاً کشورهای اروپایی مبتکر همچین قطعنامه ای بشن. نه آنچه که مربوط به همکاری های آژانس با ایران برای خروج ایران در واقع فرا رفتن ایران از تعهدات برجامیش باشه. اون کاملاً بدیهیه که مطرحه براشون و بود.

ولی اینکه موضوع دو تا سایت هم توی در نظر گرفتن حالا من نمی دونم تا چه حد در مرکز قطعنامه ست چون این قطعنامه رو ندیدم، این خوب نشانۀ اینه که سیاست اتحادیۀ اروپا هم یا سیاست طرف های اروپایی برجام هم تغییر کرده. که همون جور که قبلا گفتم این یه بازتابی از تغییر سیاست جمهوری اسلامی ایرانه. ولی به نظر من این قطعنامه می تواند به انفجار کامل برجام بینجامد. زیرا که من حدس می زنم جمهوری اسلامی تن نده به همچین بازدیدی. مخصوصا بعد اینکه علنی شده. من از لحاظی هم می فهمم که کشوری از آنجا که این موضوعیه که به گذشته برمی گرده. موضوعی...

آقای بیات ببخشید ضمن اینکه در این جریان البته روسیه و چین همین طور که به نظر می آمد و پیش از این هم پیش بینی می شد مخالفت کردند با این قطعنامه. هفت تا هم ممتنع داشته و بیست و پنج رای موافق. اما در مجموع به نظر میاد که ایران تقریباً در مسئلۀ سیاستی که در پیش گرفت در مقابله با خروج امریکا از برجام الان در موضع خیلی مناسبی دیگه قرار نداره. یعنی اتحادیۀ اروپا رو هم به نوعی اروپایی ها رو هم از دست داده.

در واقع قصدم این بود و اینو داشتم می گفتم که با سیاستی که جمهوری اسلامی به کار برده در واقع تهدید تلویحی هسته ای با پیش نهادن برنامۀ هسته ای الانش، این باعث شده که اتحادیۀ اروپا هم به نحوی رانده بشه. اما نتیجه اش این موضوعی که آقای گروسی مطرح کرده می خواستم بگم، در واقع معطوف به گذشته است. معطوف به شونزده هفده سال پیشه. ادعا نمی کنم که جمهوری اسلامی الان داره یه کارهایی می کند که مخفیه. چون کارهایی که می کنه و فرا رفتن از برجامه همه تحت بازرسی آژانس هست.

برمی گردن به یه موضوع قدیمی و طبیعتاً برای کشوری قابل فهمه که موضوع بسته شده رو هر روز دوباره بیاری بذاری رو میز. و از این لحاظ من فکر می کنم که جکهوری اسلامی بهش تن نده. اگه قرار بود من توصیه بکنم می گفتم که بهتر است تن بدهد. مانند جریان پارکینگ. بالاخره وقتی بازدید کردند مسئله حل شد. اما به احتمال قوی تن نمی دن. و نتیجه اش امکان داره...

اعلام کرده آقای بیات، نمایندۀ ایران در آژانس اعلام کرده که ایران مخالفه با این و سیاستی رو در پیش خواهد گرفت در مقابله با این تصویب قطعنامه. از طرفی کشورهای اروپایی هم سه قدرت اروپایی هم نشستی رو همزمان برگزار کردند برای تعیین سیاست های اعمال این آنچه که شورای حکام تصویب کرده. پیامد این ماجرا چه خواهد بود؟

پیامد این ماجرا حالا به نحوی که گفتم اینه که به احتمال قوی ایران همکاری هاشو با آژانس کمتر خواهد کرد. این چیزی نیست که من توصیه بکنم ولی بیم آن دارم که مثلاً از پروتکل الحاقی بره بیرون. زیرا که توجیه اینکه چرا ایران باید اجازه بده از اون بازدید از اون دو تا مرکز، این پروتکل الحاقیه. مثلاً از پروتکل الحاقی خارج بشه و شاید نهایتاً حتی از ان پی تی. احتمالش رو خیلی بالا نمی بینم. اما خطر این دارد اگر رژیم در وضعیت ناگوار خودساخته اش به یک گوشه ای رانده بشود، واکنش باز هم نامعقول تر از آنچه که تا کنون نشان داده نشان دهد. و نتیجه اش برای مردم ایران در هر حال خوب نخواهد بود.

خیلی متشکرم از بهروز بیات کارشناس انرژی هسته ای ساکن وین که از اتریش از طریق خط تلفن با ما همراه بود.

امروز موضوع داغ در شبکه های اجتماعی....در فیسبوک رادیو فردا خبری منتشر...واکنش هایی رو در بین کاربرا ده دنبال داشته...بیشتر اتفاق هایی که از....این خبر در توئیتر بازتاب زیادی داشت....در اینستاگرام هستش...توئیتر،اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام....رادیو فردا زمانی برای ارتباط

شیوع کرونا در ایران و جهان همچنان یکی از خبرهای مهم و به روز کشورهای مختلفه. در ایران در روز گذشته شمار کل جان باختگان به نه هزار و دویست و هفتاد و دو تن رسید. و شمار مبتلایان بیش از صد و نود و هفت هزار نفر اعلام شد که این آمار رسمی است. و ممکنه که به گفتۀ بسیاری از کارشناسان در داخل ایران چندین برابر این آمار، آمار واقعی جان باختگان و مبتلایان باشه. اما ببینیم تا این لحظه چه خبرهایی داشتیم پیش از اینکه آمار اعلام آمار امروز اعلام بشه. کیان معنوی همکارم پیگیر خبرهای مرتبط با شیوع کرونا در ایران هست. کیان آخرین تحولات دربارۀ کرونا در ایران چی هست؟ چه خبرهایی رو دیدی؟

مهرزاد با توجه به اینکه همون طور که گفتی آماری که از سوی مقامات جمهوری اسلامی اعلام می شه مورد تأیید منابع مستقل داخلی و خارجی نیست. اما با وجود همین آمار رسمی ایران از جمله ده کشور جهان با بالاترین تعداد مبتلایان و قربانیان شمرده می شه. مسئولان جمهوری اسلامی از جمله خانم لاری سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت تا امروز استان های بوشهر، هرمزگان، خوزستان، آذربایجان شرقی و کرمانشاه مجموعاً پنج استان رو در وضعیت قرمز اعلام کردند. البته باید این رو گفت که برخی دیگر از مقام های جمهوری اسلامی پیش تر وضعیت ده استان رو قرمز اعلام کرده بودن، که نوعی تناقض در گفته های مقامات مشاهده می شه.

می دونیم که آمار و ارقام در ایران و در مورد استان های ایران به صورت تفکیک شده و دقیق اعلام نمی شه. با این همه کارشناسای بهداشتی در ایران عواملی چون عادی انگاشته شدن روال زندگی پس از بازگشایی های اخیر رو از یک سو و از سوی دیگه بی توجهی به فاصله گذاری ها و استفاده نکردن از ماسک و همین طور افزایش سفرها، و امتحانات پایان سال رو از دلایلی دونستند که شمار قابل توجهی از شهرها که پیش تر دارای وضعیت سفید بودند اکنون در وضعیت قرمز قرار گرفتند. البته گزارش ها هم حاکی از این هست که ازدحام ها در مترو، اتوبوس ها و مراکز خرید و اماکن مذهبی همچنان در شهرها ادامه داره. مقام های وزارت بهداشت همچنان در مورد استفاده از ماسک و پیامدهای عمل نکردن به پروتکل ها هشدار می دن.

از جمله علیرضا رئیسی بوده معاون وزیر بهداشت که اخیرا در مورد بازگشت تعطیلی ها و کاهش محدودیت ها هشدار داده. ایراج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت این پیش بینی رو مطرح کرده که ایران تا یک سال آینده درگیر کرونا باشه. و مرگ و میرها همچنان ادامه داشته باشه. او گفته که باید باورهای مردم در مورد کرونا رو تغییر داد. مقام های جمهوری اسلامی از کار بر روی تصویب آیین نامه ای در ستاد ملی کرونا خبر دادند. که طی اون گویا قرار هست در استان هایی که گفته می شه با درگیری شدید با کرونا روبرو هستند برخی تصمیات استانی گرفته و اجرا بشه.

این هفته سه چهرۀ پزشکی ایران، محمدرضا ظفرقندی، مصطفی معین و ایرج فاضل در نامه ای به حسن روحانی از او خواستند که با توجه به اوج گیری مجدد بیماری و افزایش مناطق قرمز در روند بازگشایی ها بازنگری کنه. در همین حال خبرها از جزیرۀ کیش حکایت از وضعیت نامناسب این جزیره رو داره. محمدرضا رضانیا سخنگوی شورای سلامت کیش از بازگشت برخی از محدودیت ها در این جزیره خبر داده. اعلام کرده که برگزاری همایش ها، نمایشگاه ها، مجامع و گردهمایی ها مانند عزاداری، عروسی، جشن تولد و کنسرت ها تا اطلاع ثانوی در این جزیره ممنوع هست.

و در بندرعباس خبر رسیده که یک دختر ده ساله در اثر ابتلا به کرونا جان خودش ور از دست داده. گفته شده که این دختر دارای بیماری پیش زمینه نبوده. در همین حال دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفته در شبانه روز گذشته هشت تن از مبتلایان به کرونا در این استان در گذشتند. رضا نجاتی سخنگوی ستاد کرونا در خوزستان هم احتمال داده در روزهای آینده برای مهار کرونا محدودیت ها و ممنوعیت ها به این استان بازگردانیده بشه. می دونیم که استان خوزستان هم اکنون در وضعیت قرمز قرار داره.


Farda June 19 2 Farda June 19 2

سپاسگزارم محمد. محمد ضرغامی با ما همراه بود. و مشروح آنچه که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب کرده در عین حال این رو هم بگم که وزرای خارجۀ سه قدرت اروپایی در حال رایزنی هستند که چگونه می شود این جزئیات رو در بارۀ ملزم کردن ایران به آنچه که شورای حکام تصویب کرده رو در پیش بگیرن به عنوان سیاست اتحادیۀ اروپا. And what the International Atomic Energy Agency (IAEA) Council of Governors has detailed, I would also like to say that the foreign ministers of the three European powers are consulting on how to make these details about forcing Iran to comply with what the Board of Governors has approved. To pursue as a policy of the European Union. اما در ادامه این بحث رو ادامه خواهیم داد با بابک بیات کارشناس انرژی هسته ای ساکن وین که از اتریش از طریق خط تلفن با ما همراه هست. But we will continue this discussion with Babak Bayat, a nuclear energy expert living in Vienna who is with us from Austria by phone. بهروز بیات ببخشید. آقای بیات ضمن خوشامد به این مجله، آقای ماریانو گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی چند روز پیش گفت که بیش از چهار ماهه که ایران درخواست اعطای دسترسی به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از دو مرکز رو بی پاسخ گذاشته. و در حدود یک ساله که وارد هیچ بحث اساسی برای روشن ساختن سوالات مطروحه نشده. And for about a year now, there has been no major discussion to clarify the issues raised. با این اوصاف کاملا قابل پیش بینی بود که آژانس چنین چیزی رو تصویب بکنه الزام ایران رو به همکاری با آژانس بین المللی. However, it was quite predictable that the IAEA would approve such a thing, forcing Iran to cooperate with the IAEA.

خوب من فکر نمی کردم که صحبت های آقای گروسی به اینجاها بکشه. Well, I didn't think Mr. Grossi's words would get him here. زیرا که به نظر من درخواست آقای گروسی در ارتباط با اون دو محلی که می خوان بازرسی بکنن پایه و بنیاد خیلی محکمی ندارد. Because I don't think Mr. Grossi's request for the two places they want to inspect has a very strong foundation. ولی این واقعیت که الان در دستور آژآنس بین المللی انرژی اتمی قرار گرفت، به نظر من نتیجۀ سیاستیه که جمهوری اسلامی به کار برده. جمهوری اسلامی بعد از خروج آمریکا از برجام در واقع تنها وسیلۀ فشارش رو گذاشته اینکه برنامۀ هسته ایش رو پیش ببره. و این پیش بردن برنامۀ هسته ای طبیعتاً حساسیت برانگیزه. و از این نقطه نظر که می بینیم من فکر نمی کردم که واقعاً کشورهای اروپایی مبتکر همچین قطعنامه ای بشن. نه آنچه که مربوط به همکاری های آژانس با ایران برای خروج ایران در واقع فرا رفتن ایران از تعهدات برجامیش باشه. Not what the IAEA is working with Iran to get Iran out of Iran's commitments. اون کاملاً بدیهیه که مطرحه براشون و بود. It is quite obvious that it was about them.

ولی اینکه موضوع دو تا سایت هم توی در نظر گرفتن حالا من نمی دونم تا چه حد در مرکز قطعنامه ست چون این قطعنامه رو ندیدم، این خوب نشانۀ اینه که سیاست اتحادیۀ اروپا هم یا سیاست طرف های اروپایی برجام هم تغییر کرده. But the fact that the two sites are also being considered now I don't know how much is at the center of the resolution because I didn't see it, which is a good indication that the policy of the European Union or the policy of the European parties has also changed. که همون جور که قبلا گفتم این یه بازتابی از تغییر سیاست جمهوری اسلامی ایرانه. ولی به نظر من این قطعنامه می تواند به انفجار کامل برجام بینجامد. زیرا که من حدس می زنم جمهوری اسلامی تن نده به همچین بازدیدی. مخصوصا بعد اینکه علنی شده. من از لحاظی هم می فهمم که کشوری از آنجا که این موضوعیه که به گذشته برمی گرده. I also understand that a country is a thing of the past. موضوعی...

آقای بیات ببخشید ضمن اینکه در این جریان البته روسیه و چین همین طور که به نظر می آمد و پیش از این هم پیش بینی می شد مخالفت کردند با این قطعنامه. هفت تا هم ممتنع داشته و بیست و پنج رای موافق. اما در مجموع به نظر میاد که ایران تقریباً در مسئلۀ سیاستی که در پیش گرفت در مقابله با خروج امریکا از برجام الان در موضع خیلی مناسبی دیگه قرار نداره. یعنی اتحادیۀ اروپا رو هم به نوعی اروپایی ها رو هم از دست داده. In other words, the European Union has somehow lost the Europeans as well.

در واقع قصدم این بود و اینو داشتم می گفتم که با سیاستی که جمهوری اسلامی به کار برده در واقع تهدید تلویحی هسته ای با پیش نهادن برنامۀ هسته ای الانش، این باعث شده که اتحادیۀ اروپا هم به نحوی رانده بشه. In fact, this was my intention, and I was saying that with the policy used by the Islamic Republic, in fact, the implicit nuclear threat posed by the Al-Anash nuclear program has caused the European Union to be pushed out in some way. اما نتیجه اش این موضوعی که آقای گروسی مطرح کرده می خواستم بگم، در واقع معطوف به گذشته است. معطوف به شونزده هفده سال پیشه. ادعا نمی کنم که جمهوری اسلامی الان داره یه کارهایی می کند که مخفیه. چون کارهایی که می کنه و فرا رفتن از برجامه همه تحت بازرسی آژانس هست.

برمی گردن به یه موضوع قدیمی و طبیعتاً برای کشوری قابل فهمه که موضوع بسته شده رو هر روز دوباره بیاری بذاری رو میز. و از این لحاظ من فکر می کنم که جکهوری اسلامی بهش تن نده. And in that sense, I don't think Islamic Jakuri is wearing it. اگه قرار بود من توصیه بکنم می گفتم که بهتر است تن بدهد. مانند جریان پارکینگ. Like the flow of parking. بالاخره وقتی بازدید کردند مسئله حل شد. اما به احتمال قوی تن نمی دن. و نتیجه اش امکان داره...

اعلام کرده آقای بیات، نمایندۀ ایران در آژانس اعلام کرده که ایران مخالفه با این و سیاستی رو در پیش خواهد گرفت در مقابله با این تصویب قطعنامه. از طرفی کشورهای اروپایی هم سه قدرت اروپایی هم نشستی رو همزمان برگزار کردند برای تعیین سیاست های اعمال این آنچه که شورای حکام تصویب کرده. پیامد این ماجرا چه خواهد بود؟

پیامد این ماجرا حالا به نحوی که گفتم اینه که به احتمال قوی ایران همکاری هاشو با آژانس کمتر خواهد کرد. این چیزی نیست که من توصیه بکنم ولی بیم آن دارم که مثلاً از پروتکل الحاقی بره بیرون. زیرا که توجیه اینکه چرا ایران باید اجازه بده از اون بازدید از اون دو تا مرکز، این پروتکل الحاقیه. مثلاً از پروتکل الحاقی خارج بشه و شاید نهایتاً حتی از ان پی تی. احتمالش رو خیلی بالا نمی بینم. اما خطر این دارد اگر رژیم در وضعیت ناگوار خودساخته اش به یک گوشه ای رانده بشود، واکنش باز هم نامعقول تر از آنچه که تا کنون نشان داده نشان دهد. و نتیجه اش برای مردم ایران در هر حال خوب نخواهد بود.

خیلی متشکرم از بهروز بیات کارشناس انرژی هسته ای ساکن وین که از اتریش از طریق خط تلفن با ما همراه بود.

امروز موضوع داغ در شبکه های اجتماعی....در فیسبوک رادیو فردا خبری منتشر...واکنش هایی رو در بین کاربرا ده دنبال داشته...بیشتر اتفاق هایی که از....این خبر در توئیتر بازتاب زیادی داشت....در اینستاگرام هستش...توئیتر،اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام....رادیو فردا زمانی برای ارتباط

شیوع کرونا در ایران و جهان همچنان یکی از خبرهای مهم و به روز کشورهای مختلفه. در ایران در روز گذشته شمار کل جان باختگان به نه هزار و دویست و هفتاد و دو تن رسید. و شمار مبتلایان بیش از صد و نود و هفت هزار نفر اعلام شد که این آمار رسمی است. و ممکنه که به گفتۀ بسیاری از کارشناسان در داخل ایران چندین برابر این آمار، آمار واقعی جان باختگان و مبتلایان باشه. اما ببینیم تا این لحظه چه خبرهایی داشتیم پیش از اینکه آمار اعلام آمار امروز اعلام بشه. کیان معنوی همکارم پیگیر خبرهای مرتبط با شیوع کرونا در ایران هست. کیان آخرین تحولات دربارۀ کرونا در ایران چی هست؟ چه خبرهایی رو دیدی؟

مهرزاد با توجه به اینکه همون طور که گفتی آماری که از سوی مقامات جمهوری اسلامی اعلام می شه مورد تأیید منابع مستقل داخلی و خارجی نیست. اما با وجود همین آمار رسمی ایران از جمله ده کشور جهان با بالاترین تعداد مبتلایان و قربانیان شمرده می شه. مسئولان جمهوری اسلامی از جمله خانم لاری سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت تا امروز استان های بوشهر، هرمزگان، خوزستان، آذربایجان شرقی و کرمانشاه مجموعاً پنج استان رو در وضعیت قرمز اعلام کردند. البته باید این رو گفت که برخی دیگر از مقام های جمهوری اسلامی پیش تر وضعیت ده استان رو قرمز اعلام کرده بودن، که نوعی تناقض در گفته های مقامات مشاهده می شه.

می دونیم که آمار و ارقام در ایران و در مورد استان های ایران به صورت تفکیک شده و دقیق اعلام نمی شه. با این همه کارشناسای بهداشتی در ایران عواملی چون عادی انگاشته شدن روال زندگی پس از بازگشایی های اخیر رو از یک سو و از سوی دیگه بی توجهی به فاصله گذاری ها و استفاده نکردن از ماسک و همین طور افزایش سفرها، و امتحانات پایان سال رو از دلایلی دونستند که شمار قابل توجهی از شهرها که پیش تر دارای وضعیت سفید بودند اکنون در وضعیت قرمز قرار گرفتند. البته گزارش ها هم حاکی از این هست که ازدحام ها در مترو، اتوبوس ها و مراکز خرید و اماکن مذهبی همچنان در شهرها ادامه داره. مقام های وزارت بهداشت همچنان در مورد استفاده از ماسک و پیامدهای عمل نکردن به پروتکل ها هشدار می دن.

از جمله علیرضا رئیسی بوده معاون وزیر بهداشت که اخیرا در مورد بازگشت تعطیلی ها و کاهش محدودیت ها هشدار داده. ایراج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت این پیش بینی رو مطرح کرده که ایران تا یک سال آینده درگیر کرونا باشه. و مرگ و میرها همچنان ادامه داشته باشه. او گفته که باید باورهای مردم در مورد کرونا رو تغییر داد. مقام های جمهوری اسلامی از کار بر روی تصویب آیین نامه ای در ستاد ملی کرونا خبر دادند. که طی اون گویا قرار هست در استان هایی که گفته می شه با درگیری شدید با کرونا روبرو هستند برخی تصمیات استانی گرفته و اجرا بشه.

این هفته سه چهرۀ پزشکی ایران، محمدرضا ظفرقندی، مصطفی معین و ایرج فاضل در نامه ای به حسن روحانی از او خواستند که با توجه به اوج گیری مجدد بیماری و افزایش مناطق قرمز در روند بازگشایی ها بازنگری کنه. در همین حال خبرها از جزیرۀ کیش حکایت از وضعیت نامناسب این جزیره رو داره. محمدرضا رضانیا سخنگوی شورای سلامت کیش از بازگشت برخی از محدودیت ها در این جزیره خبر داده. اعلام کرده که برگزاری همایش ها، نمایشگاه ها، مجامع و گردهمایی ها مانند عزاداری، عروسی، جشن تولد و کنسرت ها تا اطلاع ثانوی در این جزیره ممنوع هست.

و در بندرعباس خبر رسیده که یک دختر ده ساله در اثر ابتلا به کرونا جان خودش ور از دست داده. گفته شده که این دختر دارای بیماری پیش زمینه نبوده. در همین حال دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفته در شبانه روز گذشته هشت تن از مبتلایان به کرونا در این استان در گذشتند. رضا نجاتی سخنگوی ستاد کرونا در خوزستان هم احتمال داده در روزهای آینده برای مهار کرونا محدودیت ها و ممنوعیت ها به این استان بازگردانیده بشه. می دونیم که استان خوزستان هم اکنون در وضعیت قرمز قرار داره.